Recept Olijven met zongedroogde tomaat
500 gr zwarte olijven
2 el tomatenolie
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
3 tl verse tijm
2 tl rodewijnazijn
2,5 dl olijfolie extra
extra:
7,5 dl pot met deksel
© Janneke's Receptenpagina / Olijven met zongedroogde tomaat recept - inmaken fruit en vruchten
Bereiding:
Spoel de olijven af en dep ze droog. Kerf
de olijven in. Doe ze in een pot van 7,5 dl, samen met de uitgelekte en
gehakte gedroogde tomaat (bewaar de olie), de geperste teentjes
knoflook, de laurierblaadjes, tijm en de rodewijnazijn.
Giet de achtergehouden tomatenolie erover en de extra olijfolie. Dek de olijven volledig af.
Sluit de pot en zet hem minimaal een nacht in de koelkast.
Serveer de olijven op kamertemperatuur.
Ingemaakte olijven met zongedroogde tomaat zijn 3 maand houdbaar.
|